Marije Spoor (Gouda, 1978)

‘Net als jij ben ik een nieuwsgierige onderzoeker.’
(Michael Brown)

marije spoor

Eind 2016, na bijna tien jaar als (GZ-) psycholoog op verschillende plekken te hebben gewerkt, ging het roer om. Ik voelde aan alles dat het tijd was voor iets nieuws. Al wist ik ook niet precies wat, ik besloot in ieder geval te stoppen met mijn werk. In diezelfde periode bleek dat ik niet in mijn appartement kon blijven wonen dus dat was het laatste zetje voor vertrek. Op naar Bali.

Nu is het bijna zeven jaar later en weer gaat het roer om. Mijn huis in Harmelen (2020-’24) heb ik opgezegd en de reis gaat verder, richting Portugal. Heel benieuwd wat dat weer gaat brengen.

De afgelopen jaren voelen als een weg terug naar binnen. Door mijn reizen (ook in therapieland), het werk in de horeca en het volgen van allerlei trainingen en workshops ben ik steeds ‘holistischer’ geworden.

Vanuit mijn patronen en familiegeschiedenis was de focus op de buitenwereld van belang, het is fijn om nu te weten èn te voelen dat ik een andere weg kan kiezen. Ik kan steeds weer terugkomen bij mijZelf, mijn eigen lichaam en op mijn intuïtie vertrouwen.
Ik ben dankbaar voor deze ontdekkingsreis, hoe spannend en ingewikkeld soms ook, en voor de ruimte die is ontstaan om op eigen wijze weer met plezier als therapeut aan de slag te gaan.

What is her/ his song?‘ vragen de Indianen bij de geboorte van een kind. Wat zijn je talenten, met welk doel ben je op de aarde gekomen?
Ik wil graag met je delen wat ik heb geleerd (en nog steeds leer!) zodat je weer in contact kunt komen met je (hogere) zelf en eventuele blokkades in de vorm van onverwerkte ervaringen kunt integreren en het leven verder kan stromen.

Leerscholen- inspiratiebronnen:

 • HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (Ichthus Hogeschool Rotterdam, 1995-1999)
 • Klinische Psychologie (Rijksuniversiteit Groningen, 1999-2004)
 • Ndala Hospital (Ndala, Tanzania, 2005-2007)
 • Opleiding tot GZ (gezondheidszorg)- psycholoog, (Dimence, Zwolle, 2008-2010)
 • Boeddhistische Psychologie en Kum Nye yoga, Robert Hartzema en Marjan Möller (Amersfoort, 2013-2016) www.karnak.nl
 • Biodynamische Psychologie (lichaamsgerichte psychotherapie), Menno de Lange (Amsterdam, 2014-2016)
 • Familieopstellingen-vrouwengroepen, Mirjam Schoon (Utrecht, 2015-heden) www.binnentuin-bezieling.nl
 • Diverse sjamanistische workshops, Greet Mermans (Geel (B), 2017-2018) www.greetmermans.be
 • Masterclass Past Life Regression Therapy and Ancestral Healing Methods, Maarten Oversier (Leek, 2020-2021) www.maartenoversier.com
 • Diverse sjamanistiche workshops en Reconnection-training, Roel Crabbé & Griet Heylen (online, 2020-heden) www.anamcara.be
 • Het Voorouderpad bij Sandra Burggraaf van Boomvrouw, Healing Tao & Sjamanisme (Den Haag, 2022-2023) www.boomvrouw.nl